Torjutaan yhdessä antibioottiresistenssi

Elämme maailmassa, jossa sairaudet leviävät nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Antibioottiresistenssi, eli bakteerien lisääntynyt vastustuskyky antibiooteille, on yksi suurimmista maailmanlaajuisista terveysuhista. Se koskettaa kaikkia iästä ja maasta riippumatta sekä pahimmillaan se voi pysäyttää koko yhteiskunnan ja vaikuttaa meidän jokaisen arkeen. Ennusteiden mukaan antibioottiresistenssistä aiheutuvien kuolemantapausten odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti. Jos tähän ongelmaan ei löydetä ratkaisuja, voivat seuraukset olla tuhoisat.

Antibioottiresistenssistä aiheutuvien vuosittaisten kuolemantapausten ennustetaan kasvavan 0,7 miljoonasta 10 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä.

 

Ole mukana torjumassa!

Antibioottiresistenssin kasvu voidaan pysäyttää toimimalla yhdessä. Hyvällä käsihygienialla, rokottautumisella ja määrättyjen antibioottien vastuullisella käytöllä voimme jokainen hillitä antibioottiresistenssiä.

Tiede on ratkaisu tautien hoitoon myös tulevaisuudessa, mutta tutkimus ei yksin ratkaise tämän mittaluokan haastetta. Antibioottien heikkenevästä tehosta täytyy keskustella laajemmin, sillä meistä jokaisella on aito rooli sen ehkäisemisessä.

 

Torjutaan yhdessä #antibioottiresistenssi