Mitä voisin tehdä, jotta tuntisin oloni paremmaksi? 

Voit tehdä paljonkin voidaksesi hyvin ja saadaksesi elämäsi hallintaan. Pidä huolta kehostasi ja mielestäsi. Muista olla itsellesi lempeä. Mieti, mitkä asiat saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi, mistä saat voimaa ja mistä voisi olla apua. Varaudu jo ennalta siihen, että joskus on hyviä ja joskus huonoja päiviä – se kuuluu asiaan. Kukaan ei jaksa olla myönteisellä mielellä joka hetki. Muista myös, että huonojen päivien jälkeen tulee taas lisää hyviä päiviä.

”Päätin, että jatkan elämääni ja elän ihan niin kuin ennenkin, päivä kerrallaan.”
Helvi, 76 vuotta

Minun oppaani levinneestä rintasyövästä sisältää tietoa levinneestä rintasyövästä, sen hoidosta ja arkisista elämänalueista sairauden aikana, kuten esimerkiksi ihmissuhteista, työssäkäynnistä ja tunteiden käsittelystä. 

Minun hyvinvointini -oppaan osasta löydät:

  • Vinkkejä tasapainoisen ravinnonsaannin ylläpitämiseen sairaudesta huolimatta. Hyvä ravitsemustila mahdollistaa sen, että jaksat sekä fyysisesti että psyykkisesti paremmin. Lisäksi se tukee mm. syöpähoitojen siedettävyyttä.

  • Kuinka paljon ja minkälaista liikuntaa voin ja minun kannattaisi harrastaa? Oppaasta saat tietoa liikunnan hyödyistä syöpähoitojen aikana sekä käytännön ohjeita siitä, miten voit välttää passiivista elämäntapaa ja pyrkiä olemaan fyysisesti mahdollisimman aktiivinen omaa jaksamista kuunnellen. 

  • On hyvä järjestää välillä itselleen aikaa, jolloin voi unohtaa sairauden ja jolloin voi keskittyä mielihyvää tuottaviin asioihin. Oppaasta voit lukea vinkkejä sinulle sopivan rentoutumistavan löytämiseksi.

Lue opasta