Levinneeseen rintasyöpään sairastuneen opas

Lue opasta >

Minun oppaani levinneestä rintasyövästä sisältää tietoa levinneestä rintasyövästä, sen hoidosta ja arkisista elämänalueista sairauden aikana, kuten esimerkiksi ihmissuhteista, työssäkäynnistä ja tunteiden käsittelystä.

Alkuperäinen opas on suunniteltu ja toteutettu yhdessä potilaiden kanssa monikansallisessa ohjausryhmässä. Ryhmä kokoontui keskustelemaan siitä, minkälaista tietoa levinneeseen rintasyöpään sairastunut kaipaa heti diagnoosin kuultuaan. Keskustelujen tuloksena syntyi opas, jonka tavoitteena on auttaa sinua ymmärtämään sairauteen ja sairastumiseen liittyviä asioita ja tunteita sekä tekemään päätöksiä omaksi parhaaksesi – koska jokainen päivä on arvokas ja elämästä voi nauttia, syövästä huolimatta.

Suomenkielisen oppaan sisältöä on osin muutettu vastaamaan maamme käytäntöjä. Muutostyössä ja oppaan viime vuosien päivittämisessä ollut mukana useampia suomalaisia terveydenhuollon ammattilaisia sekä potilasyhdistysten henkilökuntaa.

Voit käyttää opasta apunasi juuri sen verran kuin haluat. Tämä opas ei korvaa lääkäriltä ja hoitohenkilökunnalta saatua tietoa. Heiltä saat aina ajantasaisen tiedon juuri sinun sairauttasi ja hoitoasi koskien.

Minun oppaani

Lue opasta >

Mitä kysyä lääkäriltä tai sairaanhoitajalta?

Etukäteen ennen vastaanotolle menoa on hyvä miettiä rauhassa, mitä haluat, tai haluatte yhdessä läheisesi kanssa, kysyä lääkäriltä tai sairaanhoitajalta ja kirjoittaa kysymykset muistiin. Löydät kunkin oppaan osan lopusta valmiita esimerkkejä lääkärille tai sairaanhoitajalle esitettävistä kysymyksistä liittyen diagnoosiisi, hoitoosi tai muihin elämän osa-alueisiin. Voit myös tulostaa pelkät kysymykset mukaan vastaanotolle.

Lataa kysymykset >